Het belangrijkste aan gordijnen is het gezellig maken als het buiten donker is. Maar daarnaast zijn er nog veel meer voordelen, ze vermijden dat er veel licht binnenkomt, verbeteren de akoestiek en op de koude dagen isoleren ze de ruimte. Gordijnen zijn er in vele verschillende stofkwaliteiten en ons atelier kan ze op verschillende manieren voor je maken. Denk hierbij aan een plooi, of een gordijn met een mooie border aan de onderkant. Hierover valt ook het maken van vouwgordijnen.

Woonstudio heeft een uitgebreide stofcollectie. We blijven up-to-date door elke voor-en najaar een nieuwe collectie toe te voegen. Geïnspireerd op de laatste interieurtrends met exclusieve kwaliteiten, kleuren en dessins. Met ons assortiment is er voor elk interieur een passend gordijn! Bij ons vind je merken zoals: ByTzum, Vadain en Holland Haag. Wij bieden een passende oplossingen voor consumenten en de projectmarkt.

Hieronder vind je nog een opsomming in mogelijkheden voor je op maat gemaakte gordijn. Onze stoffeerder komt het gordijn inmeten en waar nodig geeft hij advies. Naast het advies monteert onze stoffeerder ook het gordijn met je nieuwe (design) rail.

Plooigordijnen
De meest bekende plooivorm in gordijnen blijft de dubbele plooi (ook wel vlinderplooi genoemd). De plooi bepaalt de lichtdoorlatendheid van je gordijn, maar ook hoe het gordijn valt. Er kan gekozen worden voor een: enkele, dubbele of drie dubbele plooi. Hoe meer stof hoe dichter het gordijn valt. Dit geldt vooral met vitrage- en inbetween-stoffen.

Ringgordijnen
Een andere mogelijkheid in confectie is het gordijn gemaakt met zeilringen. Deze vallen altijd prachtig naar beneden en heeft een stoere uitstraling. Ringen zijn er in verschillende doorsneden, afhankelijk van de gekozen roede: 15, 25 40 en 66 mm. Naast de afmeting kun je ook uit verschillende kleuren kiezen. Voor een stoerder effect kies je voor een zeilring van 66 mm.

Wavegordijnen
Een nieuwe manier van confectie is de wavegordijn. Het gordijn heeft een mooie golfbeweging en hangt recht naar beneden. De voorkeur stof bij deze plooi is een vitrage of inbetween. Het geeft een zelfde soort effect als bij zeilringen maar is makkelijker te bewegen. Ook is het stofpakket en open situatie kleiner dan bij een vlinder plooi.

Gevoerde gordijnen
Om bijvoorbeeld het isolerende effect van je gordijn te vergroten kan je kiezen voor een voering. Dit geldt ook voor het verduisterend maken van elk gordijn, ideaal voor de slaapkamer. Bij de keuze voor een licht gevoelig gordijnstof kan de stof ook gevoerd worden tegen verkleuring van de zon. En als laatst een voordeel van het voeren van gordijnen is het verbeteren van de akoestiek in de woning.

Vlam vertragende gordijnen
Brandwerend of vlam vertragend, deze gordijnen zijn gemaakt met brandvertragende garen. Zo blijft het gordijn vlam vertragend ook als het gordijn gewassen wordt. Dit is ideaal in hotels, horecagelegenheden of andere publieke gebouwen, de projectinrichting!

Merken

Gratis advies

Interieuradvies? Maak een afspraak.